Bagedil


Bahan bahan :


2 cawan kacang parpu
> rendam shgg kembang
> cuci dan tos bagi kering air

> blend guna blend kering (klau x halus semua xpa , memang mcm tu)

1 biji bawang besar
> potong kiub (jgn besar� sangat)

4 biji cili kering
> buang biji - bersihkn
> hiris halus�

Daun Kari
> ikut suka nk banyak mana
> hiris halus�

1 biji telur

Garam secukup rasa


Cara cara :



  1. Gaul semua bahan hingga sebati. 
  2. Buat acuan mcm dlm gmbar 
  3. Ambil sebesar bola ping pong & letak atas acuan�tekan dengan lembut. 
  4. Masukkan dalam kuali (hati� nnt trpercik minyak di tangan) 
  5. Goreng hingga kekuning�an dgn api yg kecil ( jgn kecil sgat)

0 Response to "Bagedil"

Post a Comment